Släktfesten på Öråkers kulturcentrum 2014

I september 2014 var det släktfest i Ladan på Öråkers gård. Det var många glada möten och stort intresse för Klas Fredrik Neumüllers tavlor som visades för oss. Snart kommer det också en minnesbok om Klas Fredrik.

I sitt välkomsttal berättade Carola Dyrssen om hur Ladan utvecklats till något av ett kulturcentrum med allt ifrån boklådor och antikviteter till krukmakeri, tapetserarverkstad och inte minst Carlotta Neumüllers vintagebod.

Avgående ordföranden Lottie Neumüller, som avtackades, ledde det korta sammanträdet innan den grekisk-inspirerade buffén avnjöts. Många ideer och förslag framfördes till den nya styrelsen bestående av följande representanter för släktgrenarna: Annika Wahlund, Anders Ekman, Birgitta Modigh, Lottie Neumüller, Anders Neumüller, Johan Piehl, Margareta Piehl,  Eva Thulin, Pia Zätterström och Johan Åkerlund.

Vid ett konstituerande möte, då Anders Neumüller utsågs till ny ordförande, enades man om att förnya släktöversikten, varje år bjuda på glögg och förutom uppdateringarna på neumuller.org också ge ut detta nyhetsbrev.

Den nye ordföranden, som är familjen Neumüllers huvudman, har bott i Vancouver, Kanada, de sista 31 åren som utgivare av tidningarna Scandinavian och Swedish Press och som svensk konsul. Han säger att han har saknat släkten.

“Jag önskar att jag hade varit med när föreningen besökte Skarpnäck, Hästhagen och andra platser med Neumüller-anknytning.”