Rapport från släktmötet den 20 oktober 2018

Catarina Ranta, Simonssonska släktföreningen har skrivit en mycket trevlig rapport från resan runt släkternas bryggerier i Stockholm. Läs här Släktmöte 20 okt -18 rapport

Foton från slätträffen

Simonsson och Nemüllersläktingar samlade

Här är också foton från släktmötet. 

Jens Neumüller med döttrar från Düsseldorff – representanter för den tyska grenen vid Hästhagen

Bryggerirunda på Söder den 20 oktober 2018

Välkommen på utflykt till Söders bryggerier lördagen den 20 oktober!

 Den Neumüllerska och den Simonssonska Släktföreningen har slagit sig ihop om en gemensam guidad bussrundtur och träff på Söder. Guide är Pontus Dahlstrand som tar med oss till Söders bryggerier. Avfärd från Klarabergsterminalen kl 13.00.

Subventionerat pris: Vuxna 150 kr, ungdomar 12-18 år 100 kr. Glöm inte medlemsavgiften 50 kr för ungdomar 12-18, 75 kr för vuxna eller 200 kr per familj.

Anmälan till catarina.ranta@gmail.com (eller 0762501475). Betala samtidigt in avgiften till släktföreningens pluskonto 6388462-1

Först till kvarn gäller! Sprid denna inbjudan till Dina närmaste! 

För mer information om utflykten, läs här!

Bryggarkärran

Anders Neumüller har skrivit en mycket intressant artikel om den s k Bryggarkärran i Flyghistorisk Tidskrift nr 4/1917. 
Sveriges första militärflygplan som skänktes av Otto Emil Neumüller finns på Tekniska museet. Släktföreningen agerar för att den ska flyttas till Flygvapenmuseet i Linköping där den passar bättre in i samlingarna. Läs artikeln här! 

Rundresa till släktens gamla bryggerier och gårdar

dscn7511

Lördagen den 24 september ordande släktföreningen en mycket uppskattad rundtur till släktens gamla bryggerier och gårdar i södra storstockholm. Eftersom det var stort intresse för resan bokades en dubbeldäckare som inte kunde ta sig till Neumüllers f d bryggeri vid Östgötagatan, däremot var det möjligt att stanna vid Skarpnäcks gård, Nacka gamla kyrkogård med släktens mausoleum och Hästhagen. Med hjälp av mycket instruktiva kartor kunde vi konstatera att det var stora områden – som nu till större delen ingår i Nackareservatet och Flatens naturreservat, men också förorterna Björkhagen och Skarpnäck – som hörde till familjen Neumüller. Under vägen var det sakkunnig guidning om platser med släktanknytning och i Hästhagen blev det tillfälle till förfriskningar. På hemvägen hölls årsmötesförhandlingar och styrelsen valdes enhälligt om.

0h2a0018 0h2a0019 0h2a0029 0h2a0033

 

 

Släktmöte och guidad utflykt den 24 september 2016

Välkommen på släktmöte och guidad utflykt lördagen den 24 september med början kl. 13.00.

Skarpnäcks_herrgård_2014bVi träffas i Klarabergsterminalen där vår bekväma buss skyltad med “Neumüllerska Släktföreningen” avgår 13.00. Utflykten med många olika kunniga guider ska ge oss lite svensk bryggerihistoria och så mycket av vår familjehistoria som möjligt.

Vi åker först till platsen för bryggeriet på Söder. Vi fortsätter sedan till Skarpnäck där vi visas runt. Sedan genomkorsar vi “Nacka-reservatet” och hör hur det blev till, på vägen mot Nacka gård. Vi stannar till vid Nacka Gamla Kyrkogård som skänktes av Emilia Neumüller och där hon och Friedrich Rudolph ligger bregavda i mausoleet.

Vi avslutar med en skål i lite “bubbel” och kanapeer, liksom te och kaffe med tilltugg, på Hästhagen, där vi visas runt av Ersta Diakoni som nu äger det, innan vi sitter ned för släktmötesförhandlingarna. Vi beräknar att vara tillbaka vid Centralen cirka 17.30.

2003 gjorde Släktföreningen en liknande utflykt. Bättre tillfälle att lära Dig om Dina rötter ges inte – så sprid denna inbjudan till Dina närmaste!  Först till kvarn gäller! (Mycket subventionerat) pris för bussresa och förtäring: Vuxna 150 kr, ungdomar 12-18 år 100 kr.

Och glöm inte medlemsavgiften 50 kr för ungdomar 12-18, 75 kr för vuxna eller 200 kr per familj.

Vid anmälan till ordföranden anders.neumuller(at)gmail.com (eller 073 6351190) skall inbetalningen ha gjorts till släktföreningens pluskonto 6388462-1

Den tyska släktgrenen

Jens Neumüller (jens.neumueller@arcor.de), som bor i Düsseldorf, har sammanställt mycket intressant material om den tyska grenen av släkten. Här finns spännande dokument om släktens öden från Ober-Österreich till nuvarande Tjeckien och norra Tyskland.

Det finns också berättelser som har skrivits av en av Jens förfäder på 1920-talet om de platser som de olika släktgrenarna bodde på då.

Om du vill läsa om den tyska släktgrenens historia klicka här (dokumentet är på tyska).